O kompaniji

Vizitkarta

Naziv kompanije: FIBRAN d.o.o.
Ime kompanije: FIBRAN proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.

Adresa: Kočevarjeva ulica 1, 8000 Novo mesto, Slovenija

Matični broj: 1909746000
Porezni broj: SI72028432

Transakcijski računi

SKB: SI56 0315 0100 0281 244
UniCredit Bank: SI56 2900 0005 0134 695

FIBRAN grupa

Okuplja firme iz cijele Evrope i trenutno je jedan od najvažnijih proizvođača toplotne izolacije u Evropi. Njegov početak datira iz 1974. godine, kada je osnovana kompanija FIBRAN S.A. u mjestu Terpni, u blizini Soluna u Grčkoj. Kompanija još uvijek utjelovljuje viziju svog osnivača, gospodina Dimitrisa  Anastasiadis, koji se zalagao za vrijednosti ugodnog obiteljskog poduzeća s pogledom u budućnost. 

FIBRAN grupa posvećuje posebnu pažnju proizvodnji tri robne marke, i to FIBRANxps, FIBRANgeo i FIBRANgyps. FIBRANxps predstavlja liniju proizvoda toplotne izolacije od ekstrudiranog polistirena. Grupa ima četiri proizvodna pogona u različitim zemljama, a to su Grčka, Slovenija, Portugal, Bugarska, a uskoro, također, i Češka. Dok FIBRANgeo predstavlja liniju toplotne izolacije od kamene vune s proizvodnim pogonom u Grčkoj, FIBRANgyps predstavlja liniju ploča od gips-kartona koja se proizvodi u Italiji.

Proizvodi FIBRAN-a distribuiraju se u više od sedamdeset zemalja širom svijeta putem podružnica ili mreže ovlaštenih zastupnika i agenata. 

Dugogodišnje iskustvo iz različitih zemalja, s različitim potrebama i klimatskim uvjetima, dovelo nas je ne samo do kalcitnih materijala, već i do trajnih i održivih rješenja omotača zgrade. 

FIBRAN d.o.o.

Slovenska kompanija FIBRAN d.o.o. osnovana je unutar FIBRAN Grupe 2004. godine, a započela je s proizvodnjom 2006. Nakon godina truda i inovacija, izrasli smo u jednog od najvećih evropskih proizvođača toplotne izolacije od ekstrudiranog polistirena (XPS) najbolje kvalitete, proizvedenog pod robnom markom FIBRANxps. 

Proizvodni pogon se nalazi u Sodražici, gdje se radi na dvije proizvodne linije. Svakog dana tim posvećuje veliku pozornost samom razvoju materijala, kontroli i osiguranju kvalitete proizvedenih proizvoda. U skladu s evropskim standardima, kvaliteta proizvoda provjerava se u vlastitom laboratoriju, kao i u nezavisnim laboratorijima instituta kao što su FIW München, ZAG Ljubljana i IGH Zagreb.

Vizija kompanije

Raditi dobro, kvalitetno i zajedno ostvarivati kako lokalni, tako i globalno održivi razvoj tvrtke.

 

Korak naprijed

Od velikog nam je značaja ne samo pratiti građevinske trendove već ih i projektovati i neprestano smišljati nova, cjelovitija rješenja omotača zgrade. U tome učestvuje i ima vrlo važnu ulogu cijeli FIBRAN-ov tim.